Dijous llarder, botifarra menjaré!

Dijous llarder, botifarra menjaré

Sí, ja sabem que no és cap neologisme ni cap novetat gastronòmica. Però també sabem que som en temps de carnestoltes i que les anàlisis de colesterol cal amagar-les al fons del calaix, allà on guardem les perles i els robins. Per tant, us proposem despertar les papil·les gustatives i assaborir mos a mos, tall a tall la botifarra d’ou.

La botifarra d’ou és una variant de la botifarra blanca, perquè és cuita, però els ous li donen un gust més fi i el color groguenc característic. S’elabora amb carn magra de l’espatlla, cansalada, carn del cap o d’altres parts no nobles del porc, i s’hi afegeixen ous frescos en quantitat variable. Una fórmula corrent fa servir vuit ous per quilo de pasta. S’amaneix amb sal i pebre, es pasta bé el conjunt, s’emboteix, es lliguen els dos extrems i es posa a coure. Un cop cuita, es deixa escórrer i es ven, tendra.

Us la podeu menjar sola, és clar, però millora acompanyada amb pa amb tomàquet. També hi ha qui en fa truita, sobretot en un dia com avui, que és dijous gras. Sigui com sigui, durant el carnestoltes i tot l’any, gaudiu-la.

Trobareu aquesta delícia i moltes més al Cercaterm.