Back to top

Posts

Learn about the connections between terminology and issues currently of public interest, in our in-house authored posts.

coqueta
25.07.2019

Per matar el cuc... una coqueta

Per matar el cuc, tenim opcions diverses, tradicionals i modernes, d’aquí de sempre i de l’altra punta de món, sanes, poc sanes i gens sanes.

More
mesclum
28.03.2019

Mesclem verds?

Hi ha haver un moment en la història de les nostres vides en què vam trobar que l’amanida que havíem menjat sempre, la de l’enciam llarg (o escarola a l’hivern), tomàquet i quatre olives, era molt avorrida i hi vam anar afegint ingredients (fruita seca, fruita fresca, germinats,...) o canviant-ne

More
pala de cremar
14.03.2019

Amb què cremem la crema?

S’acosta Sant Josep i tots els llaminers estem buscant la recepta de la crema que un dia vam escriure a mà, en el primer tros de paper que vam trobar, mentre escoltàvem les expli

More
Hummus de què?
13.09.2018

Hummus de què?

El terme hummus es refereix a un puré de cigrons, habitualment condimentat amb llimona, tahina, alls, oli d'oliva i julivert, típic del Pròxim Orient.

More
batut de fruita
24.05.2018

Com hem de demanar un smoothie en català?

Sembla que, finalment, podem desar els jerseis, els anoracs, les botes i tota mena de peces de roba i complements associats al fred, i que som a la primavera i la temperatura anirà pujant a poc a poc i aviat ens podrem queixar de la calor.

More
Garota
01.03.2018

Garoina? Garota? Eriçó? Què mengem?

Per què durant l’hivern i començament de la primavera sentim a parlar de garotes, de garoines i d’eriçons? La resta de l’any no n’hi ha? I això és menja? I, com diria la meva àvia, són la mateixa bèstia?

More
te japonés
27.02.2018

Tes del Japó: nous termes mil·lenaris

La gastronomia oriental comença a fer-se un lloc important entre nosaltres, sigui a través de la restauració o els comerços o, fins i tot, a través de diverses expressions culturals, com ara el cinema, la literatura o el manga.

More
procediments culinaris
16.11.2017

Garum o gàrum? Què és?

La forma adequada en català és gàrum. Es tracta d'un condiment d'olor i gust forts obtingut fent marinar vísceres i trossos de peix en salmorra amb herbes aromàtiques.

More