Back to top

Terminologia de les festes de Menorca

Presentación
  • ca  macarró, n m

Cuina

Definición
Peça de confiteria en forma d'estrella amb les puntes arrodonides, feta de sucre cuit amb líquids aromàtics, que forma part del contingut de l'aluda que es reparteix als cavallers de les festes de Sant Joan en la beguda que té lloc al palau del caixer senyor.
  • ca  marraixa, n f
  • ca  morratxa, n f

Altres elements

Definición
Càntir de vidre amb diversos brocs i ornat amb alfàbrega que conté l'aigua-ros.
  • ca  menjar blanc, n m

Cuina

Definición
Crema feta amb llet, farina de midó o d'arròs, sucre, llimona i canyella, que es deixa refredar i quallar, i forma part de la gastronomia pròpia de les festes de Menorca.
missa de caixers missa de caixers

Actes rellevants

  • ca  missa de caixers, n f

Actes rellevants

Definición
Ofici diví celebrat el diumenge de la festa a l'església que honora el sant patró del poble.

Nota

  • L'acte és presidit pel caixer capellà i hi assisteixen les autoritats i els membres de la colcada.
  • ca  marraixa, n f
  • ca  morratxa, n f

Altres elements

Definición
Càntir de vidre amb diversos brocs i ornat amb alfàbrega que conté l'aigua-ros.