Back to top

Consulteca - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015-2024

 

El diccionari en línia Consulteca és un diccionari en creixement que recull les fitxes terminològiques elaborades pel TERMCAT procedents de les consultes fetes pels usuaris al Servei de Consultes i de les recerques puntuals fetes per altres àrees de recerca del Centre. L’objectiu del diccionari és posar a disposició dels usuaris tota la recerca en terminologia puntual que no forma part de cap producte temàtic i, per tant, no inclosa en cap altre diccionari en línia.

Destaquem, en aquest sentit, el botó de noves incorporacions com a opció de cerca al costat de l’accés alfabètic i l’accés temàtic. Aquest opció permet accedir a les fitxes terminològiques incorporades en el darrer trimestre. És, per tant, un diccionari que va creixent i es va actualitzant amb els dubtes resolts plantejats pels usuaris, amb les seves aportacions, observacions o comentaris.

L’arbre de camp d’aquest diccionari és singular, atès que és una adaptació de la classificació general de les àrees temàtiques amb què treballa el TERMCAT i recull àmbits del coneixement molt diversos.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions en català, castellà, francès i anglès; mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari). També es poden consultar específicament les noves incorporacions.

Tota la terminologia agrupada en aquest diccionari és consultable també a través del Cercaterm.

 

Equip de treball
Arbre de camp

 

Autoria i edició:

Logo Termcat

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Consulteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2024. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/207>

 

Darrera actualització: 05-02-2024