Actualització del Cercaterm (30/09/2019)

Actualització Cercaterm

La darrera actualització del Cercaterm inclou les novetats següents, entre les quals destaca un gran nombre de fitxes puntuals afegides:

 

Noves edicions i revisions de productes terminològics ja publicats

—Actualització del Glossari de sabors del món, elaborat pel TERMCAT l’any 2015 amb motiu de la mostra gastronòmica Els sabors del món i augmentat en les edicions posteriors d’aquesta mostra, que està dedicada als productes alimentaris i les preparacions culinàries que conviuen al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet. En aquesta nova actualització, s’hi han afegit 3 termes. (Per exemple, majadito de charque.)

 

Fitxes de criteris noves

—3 fitxes noves que resumeixen i adapten al format de fitxa del Cercaterm criteris terminològics publicats prèviament pel TERMCAT. (Per exemple, CRITERI empoderament, empoderar i empoderar-se o bé apoderament, apoderar i apoderar-se? i CRITERI meteor, estel fugaç, meteorit o meteoroide?) Aquestes fitxes de criteris també es poden consultar a l’apartat Noves incorporacions del Diccionari de criteris terminològics.

 

Termes puntuals nous

—239 termes de diferents àmbits i procedències, repartits de la manera següent:

• 51 d’elaborats pel Servei de Consultes arran de qüestions i suggeriments fets pels usuaris. (Per exemple, caiac, en Esport, i corpori, en Comunicació.)

• 187 d’elaborats per altres àrees terminològiques del TERMCAT amb motiu de treballs en àmbits concrets, especialment els àmbits de les telecomunicacions (per exemple, allotjador gratuït), l’economia (per exemple, risc sobirà), el dret (reserva de llei) i l’alimentació (per exemple, panir).

A més del Cercaterm, tots aquests termes nous o actualitzats també es poden consultar a l’apartat Noves incorporacions de la Consulteca.

 

Aplicació de correccions

—Correcció i compleció de dades puntuals de diverses fitxes, sovint arran de suggeriments dels nostres usuaris. (Per exemple, s’ha corregit en algunes fitxes la forma femenina *asana, referida al ioga, a favor de àssana, nom masculí, que manté la màxima fidelitat a la forma sànscrita original d’acord amb la decisió presa recentment pel Consell Supervisor del TERMCAT.)