Back to top

Glossari de sabors del món

Presentation
xarop de canya xarop de canya

Gastronomia > Salses

  • ca  xarop de canya, n m
  • es  melada
  • es  melado
  • es  meladura
  • fr  sirop
  • fr  syrop de canne
  • pt  melado
  • en  sugar cane syrup
  • en  syrup

Gastronomia > Salses

Definition
Líquid espès, de color marró fosc, que s'obté durant el procés d'elaboració del sucre per evaporació del suc purificat de la canya, abans de la cristal·lització.
xiitake xiitake

Alimentació > Verdures. Llegums

  • ca  xiitake, n m
  • es  shiitake, n m
  • fr  champignon noir chinois, n m
  • fr  shiitake, n m
  • en  golden oak mushroom, n
  • en  Oriental black mushroom, n
  • en  shiitake, n
  • nc  Lentinula edodes
  • nc  Lentinus edodes

Alimentació > Verdures. Llegums

Definition
Bolet de soca, de carn consistent i gust fort, que es cultiva al Japó i a la Xina, i que és molt apreciat a la cuina d'aquests països.

Note

  • El xiitake és un ingredient del plat xiitake amb choy sum (vegeu-ne la fitxa).
xiitake amb choy sum xiitake amb choy sum

Gastronomia

  • ca  xiitake amb choy sum
  • zh  xiānggū cài xīn

Gastronomia

Note

  • Vegeu els termes xiitake i choy sum.