Back to top

Gastronomia japonesa

Presentación
  • ca  rave japonès, n m
  • es  wasabi
  • fr  raifort du Japon
  • fr  wasabi
  • en  Japanese horseradish
  • en  wasabi

Definición
Arrel picant de la Wasabia japonica, molt utilitzada en la cuina japonesa com a condiment, generalment en forma de pasta o ratllada.

Nota

  • La transcripció de la forma japonesa original segons el sistema internacional romanji Hepburn és wasabi.
rotlle de sushi [sushi: ja] rotlle de sushi [sushi: ja]

  • ca  rotlle de sushi [sushi: ja], n m
  • es  makizushi
  • fr  makizushi
  • en  makizushi

Definición
Rotlle que es prepara embolicant amb una fulla d'alga una barreja d'arròs bullit envinagrat i peix o verdures, propi de la cuina japonesa.

Nota

  • El rotlle de sushi se serveix tallat en trossos d'uns 2 cm.
  • La transcripció de la forma japonesa original segons el sistema internacional romanji Hepburn és makizushi.