Back to top

Gastronomia japonesa

Presentación
  • ca  sake, n m
  • es  sake
  • fr  saké
  • fr  saki
  • en  sake
  • en  saké
  • en  saki

Definición
Beguda alcohòlica pròpia del Japó, de 12 a 17 graus, obtinguda per mitjà de la fermentació de grans d'arròs cuits.
  • ca  sal de sèsam, n f
  • es  gomashio
  • es  gomasio
  • es  sal de sésamo
  • fr  gomashio
  • fr  gomasio
  • fr  sel de sésame
  • en  gomashio
  • en  gomasio
  • en  sesame salt

Definición
Condiment elaborat amb sal marina i llavors de sèsam torrades i moltes.
  • ca  sashimi [ja], n m
  • es  sashimi
  • fr  sashimi
  • en  sashimi

Definición
Plat de la cuina japonesa elaborat a base de peix o marisc cru, en què els ingredients se serveixen tallats en làmines o en trossos i es mengen acompanyats de shoyu i de rave japonès.
  • ca  shoyu [ja], n m
  • es  shōyu
  • fr  shoyu
  • en  shoyu

Definición
Salsa de soia feta amb aigua, blat, sal i brots de soia, pròpia de la cuina japonesa.

Nota

  • La transcripció de la denominació japonesa segons el sistema internacional romanji Hepburn és shōyu o bé shooyu.
  • ca  sukiyaki, n m
  • es  sukiyaki
  • fr  soukiyaki
  • fr  sukiyaki
  • en  sukiyaki

Definición
Plat de la cuina japonesa fet amb verdures i amb carn de bou tallada en làmines molt fines, que s'elabora a taula, coent els ingredients dins una olla amb una salsa feta amb shoyu, sake o mirin, i sucre.
  • ca  sushi [ja], n m
  • es  sushi
  • fr  souchi
  • fr  sushi
  • en  sushi

Definición
Plat de la cuina japonesa elaborat a base d'arròs bullit envinagrat, acompanyat de peix o marisc, generalment cru, o de verdures.