Back to top

Apunts

Apunts terminològics elaborats pel TERMCAT amb la intenció de posar en relació la terminologia amb els fets més destacats de l'actualitat informativa.

trifori
18.04.2017

#termedelasetmana: trifori

 

«A Josafat, la solitud se li féu penosa des de l'escena del trifori. Tots els seus dominis estaven contaminats, tots els racons guardaven remembrances de Fineta.»

Més
llibre electrònic
04.04.2017

#termedelasetmana: llibre electrònic

Aquests dies es parla de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, en què la literatura catalana és la convidada d'honor. Entre les novetats que hi presenten els autors, il·lustradors i editors catalans, hi tenen un pes rellevant les obres que es presenten en diversos suports digitals.

Més
21.03.2017

#termedelasetmana: ametller

Avui s'escau el Dia Mundial de la Poesia. Encara que la poesia i la terminologia poden semblar allunyades, el #termedelasetmana que us proposem les fa concordar prou bé.

Més
fanficció
23.02.2017

Què és la fanficció?

La fanficció és la ficció escrita per un admirador d'una sèrie de televisió, d'una pel·lícula o d'un llibre, que se serveix dels personatges i de l'univers de l'obra original pe

Més
llibres
12.04.2016

Dies de llibres

Els volts de la diada de Sant Jordi són probablement els dies en què els llibres de tota mena se’ns fan més presents: se’n parla a les notícies, es presenten novetats, es fan accions de promoció, etc.

Més