Projecte europeu Coopwood-POCTEFA

 

POCTEFA 2014-2020 és un programa europeu de cooperació transfronterera creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori d'Espanya, França i Andorra. El POCTEFA 2014-2020 és la cinquena generació de suport financer comunitari destinat a reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. POCTEFA cofinança projectes de cooperació transfronterera dissenyats i gestionats per actors de les dues bandes dels Pirineus. L'autoritat de gestió del programa és la Comunitat de Treball dels Pirineus, un consorci format per set territoris: dues regions franceses (Nova-Aquitània i Occitània / Pirineus Mediterranis), quatre comunitats autònomes espanyoles (País Basc, Navarra, Aragó i Catalunya) i el Principat d'Andorra.

Coopwood / Interreg

El projecte COOPWOOD vol fomentar la cooperació transfronterera entre actors involucrats en la formació professional i empreses en el sector de la fusta i està format per l’Associació Patronal de Fusters de Guipúscoa, la Cambra d’Oficis i Artesans dels Pirineus Atlàntics CMA64, la Federació d’Oficis de la Construcció FCMB, TKNIKA, la Cambra d’Oficis de l’Arieja CMA09, el CIS San Juan/Donibane i TERMCAT, Centre de Terminologia. En són membres associats el Gremi Fusta i Moble de Catalunya, l’Institut Politècnic Easo Politeknikoa i l’Associació Fibois de Nova Aquitània.

Els objectius de COOPWOOD són:

 • Millorar els continguts, els mètodes, les eines i l'oferta formativa, adaptant-los al teixit empresarial.
 • Millorar el nivell de qualificació i les competències de formadors, estudiants i tècnics.
 • Millorar la mobilitat d'estudiants i treballadors.
 • Generar sistemes d'equivalència entre competències i qualificacions.
 • Crear una guia transfronterera sobre legislació i informació que faciliti la mobilitat d'agents i la col·laboració entre empreses.
 • Implementar nous models de comercialització: desenvolupament de nous productes.

També, millorar la mobilitat d'estudiants i treballadors. Una millora en l'accés al mercat laboral a les dues bandes de la frontera permetrà al seu teixit empresarial aprofitar les potencialitats existents i crear equips de treball tan competitius com sigui possible.

El projecte té un cost total de 1.027.600€ i està cofinançat al 65% pel FEDER en el marc del programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

Entre altres, les organitzacions que conformen COOPWOOD posaran en marxa les iniciatives següents:

 • Estudi i diagnòstic transfronterer del sector.
 • Posada en comú d'ofertes formatives, títols, acreditacions i metodologies.
 • Obtenció d'equivalències de competències i qualificacions.
 • Desenvolupament d'una borsa de treball.
 • Desenvolupament de cursos de formació específics sobre fusta.
 • Desenvolupament d'eines de comercialització.

Tots aquests resultats es compartiran en una pàgina web d'informació i col·laboració.

La participació del TERMCAT en aquest projecte se centra en la creació d'un glossari castellà-francès-basc-català sobre termes de l'àmbit de la fusta, que es difondrà en la pàgina web del projecte. 

Més informació: http://coopwood.eu/