Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "ventricle" dins totes les àrees temàtiques

àrea tegmental ventral àrea tegmental ventral

<Ciències de la salut > Anatomia humana > Sistema nerviós>, <Ciències de la salut > Neurologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2025.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  àrea tegmental ventral, n f
  • es  área tegmental ventral
  • fr  aire tegmentale ventrale
  • en  ventral tegmental area
  • en  ventral tegmentum

<Ciències de la salut > Anatomia humana > Sistema nerviós>, <Ciències de la salut > Neurologia>

Definició
Àrea de neurones dopaminèrgiques del tegment del mesencèfal que es projecten sobre zones del sistema límbic i del còrtex cerebral.

Nota

  • L'àrea tegmental ventral, juntament amb la substància negra, és la principal font de dopamina del cervell, a través de les vies mesolímbica i mesocortical.
amanida amb pedrers amanida amb pedrers

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida amb pedrers
  • es  ensalada con mollejas
  • fr  salade aux gésiers
  • it  insalata con ventrigli
  • en  salad with gizzards
  • de  Briessalat

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida d'escarola amb pedrers d'ànec amanida d'escarola amb pedrers d'ànec

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'escarola amb pedrers d'ànec
  • es  ensalada de escarola con mollejas de pato
  • fr  salade de scarole aux gésiers de canard
  • it  insalata di scarola con ventrigli d'anatra
  • en  escarole salad with duck's gizzards
  • de  Endiviensalat mit Entenkaumagen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de favetes amb menta i pedrers d'ànec confitats amanida de favetes amb menta i pedrers d'ànec confitats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de favetes amb menta i pedrers d'ànec confitats
  • es  ensalada de habitas con menta y mollejas de pato confitadas
  • fr  salade de fèves fines à la menthe et aux gésiers de canard confits
  • it  insalata di favette con menta e ventrigli d'anatra confit
  • en  salad of baby broad beans with mint and pickled duck's gizzards
  • de  Salat mit jungen Saubohnen, Minze und eingelegtem Entenkaumagen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de formatge de cabra amb pedrers i pernil d'ànec amanida de formatge de cabra amb pedrers i pernil d'ànec

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de formatge de cabra amb pedrers i pernil d'ànec
  • es  ensalada de queso de cabra con mollejas y jamón de pato
  • fr  salade de fromage de chèvre aux gésiers et au jambon de canard
  • it  insalata di formaggio di capra con ventrigli e prosciutto d'anatra
  • en  goat cheese salad with duck's gizzards and ham
  • de  Salat mit Ziegenkäse, Entenschinken und Kaumagen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de formatge de cabra amb ventresca de tonyina i vinagreta de vinagre balsàmic amanida de formatge de cabra amb ventresca de tonyina i vinagreta de vinagre balsàmic

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de formatge de cabra amb ventresca de tonyina i vinagreta de vinagre balsàmic
  • es  ensalada de queso de cabra con ventresca de atún a la vinagreta de vinagre balsámico
  • fr  salade de fromage de chèvre à la ventrèche de thon et à la vinaigrette de vinaigre balsamique
  • it  insalata di formaggio di capra con ventresca di tonno e vinaigrette all'aceto balsamico
  • en  goat cheese salad with tuna belly and balsamic vinegar vinaigrette
  • de  Salat mit Ziegenkäse und Bauchfleisch vom Thunfisch mit Balsamessigvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de pedrers amb vinagreta de mostassa amanida de pedrers amb vinagreta de mostassa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de pedrers amb vinagreta de mostassa
  • es  ensalada de mollejas con vinagreta de mostaza
  • fr  salade de gésiers à la vinaigrette de moutarde
  • it  insalata di ventrigli con vinaigrette alla mostarda
  • en  gizzard salad with mustard vinaigrette
  • de  Kaumagensalat mit Senfvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de pedrers amb xips de moniato i magrana marinada amb moscatell amanida de pedrers amb xips de moniato i magrana marinada amb moscatell

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de pedrers amb xips de moniato i magrana marinada amb moscatell
  • es  ensalada de mollejas con chips de boniato y granada marinada al moscatel
  • fr  salade de gésiers aux chips de patate douce et à la grenade marinée au muscat
  • it  insalata di ventrigli con chips di patata americana e melagrana marinata nel moscato
  • en  gizzard salad with sweet potato crisps and pomegranate marinated with muscatel
  • de  Kaumagensalat mit Süßkartoffelchips und Granatapfel in Muskatellermarinade

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de tomàquet, ventresca de tonyina i ceba tendra amanida de tomàquet, ventresca de tonyina i ceba tendra

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de tomàquet, ventresca de tonyina i ceba tendra
  • es  ensalada de tomate, ventresca de atún y cebolleta
  • fr  salade de tomate, de ventrèche de thon et de ciboulette
  • it  insalata di pomodoro, ventresca di tonno e cipolla novella
  • en  tomato, tuna belly and spring onion salad
  • de  Tomatensalat mit Bauchfleisch vom Thunfisch und jungen Zwiebeln

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de ventresca de tonyina amanida de ventresca de tonyina

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de ventresca de tonyina
  • es  ensalada de ventresca de atún
  • fr  salade à la ventrèche de thon
  • it  insalata di ventresca di tonno
  • en  tuna belly salad
  • de  Salat mit Bauchfleisch vom Thunfisch

<Plats a la carta. Entrants i amanides>