Back to top

Articles i presentacions

Textos de comunicació especialitzada elaborats amb participació del TERMCAT.

Inclou tant articles publicats en revistes, parts de monografies, apunts en blogs o en webs sectorials especialitzades (tipus: Articles), com documents de suport utilitzats per a comunicacions en jornades i congressos o en sessions informatives (tipus: Presentacions).

29.04.2022

Els termes evolucionen?

Articles del director
-
Via Empresa
.Llengua Terminologia

En aquest article Jordi Bover parla de l'evolució de les llengües i més específicament de les transformacions que experimenten els termes, l’eix vertebrador de les llengües en el seu vessant especialitzat.

 

Més
20.12.2021

El web del TERMCAT (Retrucs)

Articles
.Llengua Terminologia

Apunt sobre els recursos que ofereix el web del TERMCAT publicat en el blog dels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona.

Més
28.09.2021

Formants de termes en neurologia (I) (Neurologia Catalana)

Articles
.Ciències de la salut Neurologia Terminologia

Aquest article enceta una sèrie d’apunts en què es repassaran alguns dels formants que funcionen com a prefixos o sufixos per a la creació de termes en el camp de la neurologia.

 

Més
13.01.2021

Crònica de la XVI Jornada Científica Realiter (Terminàlia)

Articles
Terminologia .Llengua

Crònica de Jordi Bover sobre la XVI Jornada Científica Realiter, organitzada anualment per la xarxa panllatina Realiter, que aplega persones i institucions que treballen en terminologia en les diferents llengües romàniques.

Més