Back to top

Apunts

Apunts terminològics elaborats pel TERMCAT amb la intenció de posar en relació la terminologia amb els fets més destacats de l'actualitat informativa.

#termedelasetmana: petaflop
12.06.2019

#termedelasetmana: petaflop

El #termedelasetmana que us proposem, petaflop, té una forma que fa pensar en el nom d’alguna mena de llaminadura infantil, però fa referència a una cosa ben diferent.

Més
emoticones
17.07.2018

L'evolució de les emoticones

Mentre internet es basava fonamentalment en el text, les emoticones es feien mitjançant la combinació de caràcters del codi internacional ASCII, és a dir, mitjançant caràcters alfanumèrics (per exemple, ;-D, que s'ha d'interpretar com una cara que pica l'ullet i riu amb la boca ben oberta).

Més
cadena de blocs
02.03.2017

Què és un (o una?) blockchain?

Entre les mil novetats tecnològiques, sentim a parlar d'encriptacions, de bitcoins, i també de transaccions, d'inversors, de capital de risc...: el negoci global.

Més
Regals tecnològics
27.12.2011

Regals tecnològics

A l'hora de comprar regals durant aquestes festes, els aparells tecnològics són un reclam per a molts, i cada any se’n venen més.

Més
© iStockphoto/Svitlana Niedielska
04.09.2011

Un fitxer informàtic pesa?

Les formes pes i pesar es poden fer servir per a referir-se a les dimensions d’un fitxer informàtic, específicament en els contextos en què hi ha transmissió de dades a través d’una xarxa.

Més
© Cory Thoman (iStockphoto.com)
22.02.2011

Zombis a la xarxa

Fins no fa gaire, el mot zombi l’associàvem al vodú d’Haití, concretament a la persona que havia mort i ha tornat a la vida per art de bruixeria, la qual, mancada de voluntat i de parla, només és capaç de fer moviments automàtics.

Més