Back to top

Apunts

Apunts terminològics elaborats pel TERMCAT amb la intenció de posar en relació la terminologia amb els fets més destacats de l'actualitat informativa.

imatges de dos talls
30.04.2021

Maneres de tallar

Si en un apunt anterior parlàvem de talls de carn i de peix, ara parlarem de maneres de tallar. I per compensar, tallarem verdures i hortalisses a la juliana, a la brunesa i a la xifonada.

Més
procediments culinaris
16.11.2017

Garum o gàrum? Què és?

La forma adequada en català és gàrum. Es tracta d'un condiment d'olor i gust forts obtingut fent marinar vísceres i trossos de peix en salmorra amb herbes aromàtiques.

Més
guarnició
14.07.2016

Com es pot dir topping en català?

En català la forma més adequada és guarnició, en referència a un ingredient afegit que acompanya un gelat, un iogurt o una gofra, com ara trossets de fruita, boletes de xocolata, fruita seca, nata, etc.

Més
© República / Pixabay
01.04.2012

Infusionar, infusar o infondre?

La forma que s’ha normalitzat recentment és infusionar, amb el sentit següent: ‘Immergir una substància vegetal en un líquid, generalment en aigua bullent, per extreure’n els principis solubles, sovint com a part d’un procés culinari’.

Més