Actualització del Lèxic de fàrmacs 2013 

Fàrmacs

El diccionari en línia Lèxic de fàrmacs ja incorpora les noves denominacions de fàrmacs seleccionats aquest any pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. El TERMCAT ha dut a terme la revisió terminològica de l'obra.

Aquest diccionari conté prop de 3.000 termes, amb la denominació catalana i la categoria lèxica; els equivalents en castellà, francès i anglès; les accions terapèutiques o els mecanismes d'acció més habituals de cada fàrmac, i el número CAS, una identificació numèrica, única per a cada compost químic, que atorga el Servei de Resums Químics (Chemical Abstracts Service, CAS), la divisió d’informació de la Societat Americana de Química.

Les denominacions dels fàrmacs es poden consultar a partir de les quatre llengües del lèxic (català, castellà, francès i anglès) i a partir de les accions terapèutiques de cada fàrmac. Així mateix, es poden consultar separadament en l'apartat Noves incorporacions les noves denominacions de fàrmacs aprovades durant aquest darrer any.

Aquest diccionari es va publicar el 2008, i s’actualitza anualment en línia amb les denominacions de nous fàrmacs que es van aprovant.