Actualitzat el Lèxic d’additius alimentaris

Lèxic d'additius alimentaris

El Lèxic d’additius alimentaris que ofereix en línia el TERMCAT ha estat actualitzat d’acord amb les novetats relatives a additius alimentaris que han fet públiques les autoritats europees competents en la matèria al llarg de 2018. Concretament, se n’han eliminat els additius que han estat retirats de l’ús en la indústria alimentària en aquest període, i també se n’han revisat les denominacions per a harmonitzar-les amb les darreres indicacions de la Unió Europea (per exemple, àcid carmínic).

Tots els termes d’aquest lèxic, elaborat pel Departament de Salut i el TERMCAT amb l’assessorament científic de l’Associació de Fabricants i Comercialitzadors d’Additius i Complements Alimentaris (AFCA), es poden consultar a partir del català, el castellà, el francès i l’anglès, i també a partir del codi E que els identifica i les classes funcionals respectives.

El Lèxic d’additius alimentaris forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, que actualment ofereix més de 140 títols dedicats a diversos camps d’especialitat, entre els quals hi trobareu un ampli repertori de recursos terminològics de l'àmbit de la indústria i les ciències de la salut.