Actualitzem el Diccionari de formatges amb noves varietats d’arreu del món

imatge de la capçalera del diccionari en línia

El TERMCAT publica una actualització del Diccionari de formatges, que incorpora 11 varietats més al repertori i ara ofereix 88 noms de formatges d’arreu del món.

El diccionari, que és una obra en curs que es preveu acabar durant l’any 2023, s’elabora en col·laboració amb l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA). En aquesta actualització s’hi han afegit entrades referides a varietats com ara burrata, morbier, salers, stichelton o torta del Casar.

El Diccionari de formatges té l’objectiu de reflectir el món del formatge en conjunt i contindrà, a més de noms de formatges, termes relacionats amb la seva elaboració i consum. Cada terme inclou les denominacions en català, equivalents en castellà, francès i anglès, definició i, si escau, notes complementàries.

El recull forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 160 títols dedicats a diversos camps d’especialitat, i es pot consultar tant al web del TERMCAT com al portal específic de gastronomia i alimentació.