Actualitzem la infografia del calendari de vacunacions

imatge de la infografia

Arran de l’actualització del calendari de vacunacions de Catalunya, feta pública dilluns passat, actualitzem la infografia interactiva elaborada pel TERMCAT i el Departament de Salut que permet accedir a les fitxes terminològiques del diccionari en línia Terminologia de les vacunes referents a vacunes sistemàtiques.

La novetat del calendari aprovat aquest 2022 és la inclusió de la vacuna contra el meningococ B, que s’administrarà als nadons en tres dosis (als dos, als quatre i als dotze mesos).

A més a més, al diccionari Terminologia de les vacunes, que conté un total de 185 termes, podreu consultar molta altra terminologia relacionada amb les vacunes, des de termes referents a vacunes no sistemàtiques (per exemple, vacuna antiamaríl·lica o vacuna antiràbica) fins a termes d’epidemiologia (eliminació, erradicació, etc.), d’immunologia (anticòs, memòria immunitària, etc.) o pròpia-ment de vacunologia (antigen d’interès, diana vacunal, interval d’administració, vacuna conjugada, vacuna proteica, etc.).

Un altre material de referència sobre les denominacions d’aquest àmbit és el Criteri sobre les denominacions catalanes de vacunes, aprovat pel Consell Supervisor el març del 2015, en què podeu consultar les normes que guien la creació dels noms de les vacunes, sistemàtiques i no sistemàtiques, en català, com ara la preferència entre les formes vacuna o vaccí, l’estructura general de les denominacions, algunes convencions gràfiques o la manera de fer referència als diferents serogrups o serotips.

La infografia del calendari de vacunacions forma part del conjunt de materials i recursos gràfics i interactius que ofereix el TERMCAT des de la seva pàgina web. Actualment s’hi recullen més d’un centenar de pòsters, infografies i altres recursos dels diversos àmbits d’especialitat. I la Terminologia de les vacunes forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 160 títols dedicats a diversos camps d’especialitat.