Barcelona acollirà al novembre la VII Cimera Europea de Terminologia

VII Cimera Europea de Terminologia

L’Associació Europea de Terminologia (AET), amb la col·laboració del TERMCAT, organitza la VII Cimera Europea de Terminologia, que tindrà lloc a Barcelona els dies 27 i 28 de novembre.

“Com afecten les xarxes socials el treball terminològic” serà el tema de debat en aquesta edició de la cimera. Els darrers anys les xarxes socials han entrat amb força a les nostres vides i també en el món laboral. El treball terminològic i la seva difusió no en són una excepció, i per això és un moment òptim per obrir un debat entre la comunitat terminològica sobre l’impacte de les xarxes i els mitjans socials en totes les esferes del treball terminològic, des de la recerca fins a la fase final de comunicació.

L’estructura de la cimera s’articularà per mitjà de tres seccions consecutives sobre temes que connecten diferents angles del treball terminològic amb les xarxes socials. En cadascun d’aquests blocs temàtics hi haurà ponents convidats que al final de cada sessió obriran un espai de debat sobre unes preguntes establertes prèviament. Hi haurà també una sessió oberta en què els professionals de la terminologia que vulguin podran presentar les seves experiències sobre el tema principal de debat durant un temps breu d’exposició.

La data límit per presentar propostes per a la sessió oberta és el dia 7 de juny. Les contribucions s’han de fer arribar a l’adreça de la Secretaria de l’Associació Europea de Terminologia (term@eaft-aet.net). Es poden enviar en anglès o francès i en català, juntament amb el nom de l’organisme i dels conferenciants que defensaran la proposta.

L’AET té com a missió fomentar el multilingüisme a Europa a través de la terminologia, proporcionant una plataforma que contribueixi a promoure i professionalitzar l’activitat terminològica, millorar el seu reconeixement i establir ponts de cooperació entre organitzacions, associacions i entitats de l’àmbit. Actualment, el TERMCAT ocupa la secretaria executiva i la tresoreria d’aquest organisme i en coordina l’activitat econòmica i les accions comunicatives i de cooperació.

La Cimera Europea de Terminologia té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Al web de l’AET i a Twitter trobareu més detalls sobre l’estructura de l’acte. El dia abans, dimecres 26 de novembre, el TERMCAT té previst de convocar la 5a edició dels seus Espais Terminològics, titulats aquest any Terminologia i coneixement compartit: ben aviat hi haurà disponible més informació sobre aquest esdeveniment.