Es constitueix el Consell Científic del projecte DEMCAT

© TERMCAT

Dijous, 15 d’octubre, a la seu de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears (ACMSCB), s’ha constituït el Consell Científic del projecte DEMCAT, que es duu a terme amb la coordinació terminològica del TERMCAT.

El Consell tindrà una funció consultiva i intervindrà especialment en l’harmonització de la tasca que duguin a terme els Comitès Científics de les diverses àrees temàtiques en revisió. Concretament, com a punt de trobada de tots els professionals de les ciències de la salut i de la vida que col·laboren en el diccionari, s’ocuparà de posar en comú les necessitats terminològiques de l’àmbit biomèdic i dels diferents subàmbits, actuarà com a node per a la creació dels diversos comitès, i contribuirà a obtenir el màxim consens i la màxima difusió de la terminologia en el sector.

A l’acte de constitució, plantejat com una sessió de treball i debat, hi han assistit més d’una trentena de representants de les societats mèdiques de l’ACMSCB i també d’altres institucions de referència en l’àmbit de la medicina a Catalunya, vinculats als sectors assistencial, acadèmic, empresarial i de la recerca.

Amb el projecte DEMCAT es pretén aconseguir un diccionari de medicina en llengua catalana renovat, consultable en línia, i que sigui una referència clara i fiable en les ciències de la salut i la vida.

El projecte DEMCAT s’ha posat en marxa gràcies a un acord a quatre bandes entre l’Institut d’Estudis Catalans, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Enciclopèdia Catalana i el Centre de Terminologia TERMCAT, i amb el patrocini inicial del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Dr. Antoni Esteve.