El Diccionari d'anatomia, la nova publicació en línia del TERMCAT

Diccionari d'anatomia

El TERMCAT publica en línia el Diccionari d’anatomia, que difon 4.767 denominacions en català corresponents a 3.622 conceptes relacionats amb l’anatomia humana.

Cada terme inclou també els equivalents en castellà i anglès, i les denominacions corresponents a la Terminologia Anatòmica (TA, antigament Nomina Anatomica), una nomenclatura científica estandarditzada de caràcter internacional pròpia d’aquest àmbit del coneixement.

Es tracta de la versió en línia del Diccionari d’anatomia elaborat l'any 1993 pel TERMCAT i la Fundació Barcelona, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’assessorament de Víctor Götzens, professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

Aquesta edició en línia correspon a una segona edició actualitzada i ampliada, que s’ha elaborat gràcies al suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’assessorament de Josep Reig, professor de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El diccionari vol ser una eina pràctica de referència per a tots els professionals que utilitzen la terminologia anatòmica, tant en àmbits acadèmics com en àmbits de divulgació. S'hi poden trobar termes com ara flòcul, artèria arcuada, múscul adductor, etc.

El diccionari s'incorpora a la col·lecció de Diccionaris en Línia, que ofereix més de setanta repertoris terminològics especialitzats. Podeu consultar també la nota de premsa corresponent.