Els termes dels esquís, les botes i les fixacions, en una nova infografia interactiva

Imatge de la infografia

El TERMCAT i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern han elaborat una nova infografia interactiva que difon els noms i les definicions dels principals components dels esquís, les botes i les fixacions d’esquí alpí.

En plena temporada d’esquí —malgrat les fortes restriccions de mobilitat existents—, l’usuari pot consultar en una llista de 26 termes a quina part dels dibuixos corresponen denominacions com ara cantell o sola (esquís), escarpí o cala (botes) i pedal de fre o descalçador (fixacions). A més, clicant els números dels dibuixos o els elements de la llista accedirà a la informació completa dels termes (equivalents en altres llengües, definició i notes) tal com consta en el Diccionari general de l’esport del TERMCAT, recentment actualitzat.

Amb aquest material, el TERMCAT i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern volen contribuir a la difusió de les formes catalanes més adequades d’aquests termes i també al coneixement del material de l’esquí alpí. Tant per als usuaris que tenen la sort de poder accedir a les estacions d’esquí com per als que, de moment, s’han de conformar amb els records i el repàs de la teoria esperant que vinguin dies millors.

Aquesta infografia forma part del conjunt de materials gràfics i interactius que el TERMCAT ofereix des del seu web, amb 98 recursos en diversos formats (pòsters, infografies, vídeos, relats visuals...) i de diversos àmbits temàtics (esports, salut, economia, tecnologia, medi ambient, etc.).