
La Delegació General de la Llengua Francesa i les Llengües de França (DGLFLF), del Ministeri de Cultura de França, publica el Vocabulari dels oceans, en què el TERMCAT ha col·laborat amb l’aportació de conceptes i amb l’elaboració de les denominacions catalanes. L’obra es difon amb motiu de la 3a Conferència de les Nacions Unides sobre els Oceans, que tindrà lloc entre el 9 i el 13 de juny a París.
Classificats en cinc temàtiques (Fons i litorals; Biodiversitat; Contaminació i degradació; Recursos, pesca i sobrepesca; Energies del mar), els 225 conceptes definits en aquest vocabulari ens permeten explorar els fons i els litorals marins i oceànics, alhora que ens conviden a protegir-ne la biodiversitat. També ens alerten sobre la contaminació que posa en perill aquests entorns aquàtics i ens descriuen un mar que nodreix i és font d’energia.
Donant resposta a les exigències d’una cimera d’abast internacional, aquests termes es presenten, a partir de l’anglès, en set llengües romàniques i les seves variants, elaborats per membres de la Xarxa Panllatina de Terminologia REALITER.
Els àmbits del medi ambient i de l’energia generen molta terminologia nova que el TERMCAT ha tractat en diversos diccionaris, com ara el Diccionari de la gestió ambiental, el Diccionari de l’emergència climàtica, la Terminologia de la sequera o el Diccionari de la transició energètica, de publicació imminent.