La Cimera de Terminologia convoca a Barcelona experts d’arreu d’Europa

La Cimera de Terminologia es convoca cada dos anys en una seu europea diferent. L’esdeveniment aplega totes les institucions i els organismes europeus que treballen en matèria terminològica amb l’objectiu de consolidar una plataforma sòlida a favor del multilingüisme en el marc de la Unió Europea. Aquest any es duu a terme a Barcelona, a la Residència d’Investigadors, els dies 27 i 28 de novembre.

Les jornades se centren a debatre sobre com afecten les xarxes socials el treball terminològic. Els darrers anys les xarxes socials han entrat amb força en l’activitat terminològica i en la seva difusió, i experts de tot Europa tindran l’ocasió de debatre sobre aquest tema, convocats per l’Associació Europea de Terminologia (AET).

La inauguració de la Cimera serà a càrrec del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i també hi intervindran Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, i Jan Hoel, president de l’AET. El debat temàtic ocupa dues jornades, amb més de trenta ponents de diverses organitzacions i empreses internacionals, que s’expressaran en català, anglès i francès, i s’hi han inscrit prop d’un centenar de professionals.

També s’ha previst en el marc de la Cimera el lliurament dels Premis Internacionals de Terminologia, que premien cada dos anys els millors treballs en l’àmbit de la recerca terminològica, tant teòrica com aplicada. Els premis són atorgats per l’AET d’acord amb el veredicte d’un jurat internacional format per experts de reconegut prestigi.

El TERMCAT i l’AET s’han fet càrrec de l’organització de l’esdeveniment, amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Delegació General de la Llengua Francesa i de les Llengües de França, de TERMNET i de la Societat Catalana de Terminologia (SCATERM).

La Cimera es pot seguir en directe per internet a l’adreça http://www.termcat.cat/docs/CimeraTerminologia/Cimera_Terminologia.html, i també per Twitter amb l’etiqueta #EAFTSummit2014. Durant els dos dies de la Cimera els assistents tindran ocasió de visitar l'exposició "El català, llengua d'Europa", cedida per la Direcció General de Política Lingüística.

La Cimera de Terminologia 2014 s’ha fet coincidir amb els Espais Terminològics, la jornada de debat i intercanvi que periòdicament convoca el TERMCAT, i que s’ha dut a terme el dimecres anterior, dia 26 de novembre.

Podeu consultar la nota de premsa corresponent.