La creativitat lingüística a Pop lletrat. Lletres sentides

S’acaba de publicar, amb el número de desembre de la revista Enderrock, el DVD Pop lletrat. Lletres sentides, que inclou cinc càpsules audiovisuals en les quals Màrius Serra dialoga amb Cris Juanico, Feliu Ventura, Quim Vila, Carles Sanjosé (Sanjosex) i Xarim Aresté (Very Pomelo) sobre l’ús del llenguatge i la neologia en les seves creacions musicals.

La idea original nasqué el mes d’abril d’enguany arran de la conferència de Màrius Serra, amb la col·laboració d’Els Amics de les Arts, en l’acte de celebració del 25è aniversari del TERMCAT. Posteriorment, de la mà del Grup Enderrock es va ampliar l’abast del projecte amb la participació d’altres grups musicals procedents de diversos indrets del territori lingüístic. La iniciativa, que vincula la creació musical amb la vitalitat lingüística, es va adherir a l’Any de la Paraula Viva, impulsat per la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans amb motiu de la celebració del seu centenari. El projecte ha tingut també la col·laboració de Linguamón, la Direcció General de Política Lingüística, el Departament d’Ensenyament i Òmnium Cultural. 

Podeu veure un extracte dels enregistraments aquí. Se’n farà una presentació el proper 15 de desembre, a les 13 h, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans. Hi esteu convidats!