La relació de Pompeu Fabra amb la terminologia, en una nova edició dels Espais Terminològics

Espais Terminològics 2018

El TERMCAT organitza aquest dijous, 4 d’octubre, una nova edició dels Espais Terminològics, una trobada de caràcter biennal que pretén afavorir el diàleg i l’intercanvi de coneixement en aspectes relacionats amb la pràctica terminològica.

La coincidència, aquest any 2018, amb la commemoració de l’Any Fabra ha estat l’ocasió per dedicar la jornada a la relació de Pompeu Fabra amb la terminologia.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de Laura Borràs, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Mariàngela Vilallonga, vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, i Jordi Bover, director del TERMCAT. També hi assistirà Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat i presidenta del Consorci TERMCAT.

La resta de ponents convidats abordaran diversos punts per posar en relació l’obra i els interessos de Fabra amb la terminologia.

Així, Jordi Ginebra, comissari de l’Any Fabra, parlarà sobre la neologia en l’obra del Mestre. Carolina Santamaria s’endinsarà en la presència de la terminologia en la seva actuació com a normativista. Per la seva banda, Josep Lacreu tindrà en compte la perspectiva geolingüística. I en la taula rodona final, Núria Bort, Òscar Aznar i Rudolf Ortega prendran com a referència el Fabra lingüista, el Fabra científic i el Fabra esportista per oferir una perspectiva dels assoliments i dels reptes terminològics en cadascuna d’aquestes disciplines.

Totes les intervencions s’han plantejat com unes converses amb tècnics del TERMCAT, per donar a la jornada un caràcter més obert i participatiu i en homenatge a les conegudes Converses filològiques, una de les obres més destacades i característiques del tarannà de Fabra. Els prop de 150 inscrits estan convocats als Lluïsos de Gràcia, la vila natal de l’il·lustre filòleg.

Teniu disponible aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.