L'elaboració del Diccionari de bioètica, present al congrés internacional de Vic

Congrés Internacional de Bioètica de Vic

El TERMCAT participa avui al I Congrés Internacional de Bioètica, que es duu a terme amb el lema “La pedagogia en l’aprenentatge de la bioètica”, amb una comunicació conjunta de Marta Sabater, terminòloga del TERMCAT, i Josep M. Busquets, responsable de bioètica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, sobre la importància de la terminologia en l’aprenentatge de la bioètica.

Concretament, la comunicació posa de manifest la necessitat de disposar d’un diccionari de bioètica amb definicions de consens i detalla el procés d’elaboració del Diccionari de bioètica (en última fase de revisió), liderat pel Comitè de Bioètica de Catalunya i el TERMCAT, en el qual han participat en les diferents fases de producció un gran nombre d’experts dels diferents àmbits implicats en el debat bioètic.

Aquest diccionari, que contindrà gairebé set-cents termes utilitzats en bioètica, amb denominacions en català, equivalents en castellà i en anglès, definicions i notes amb informació addicional sobre els termes, es planteja com una eina per a l’aprenentatge de les denominacions pròpies de l’àmbit tant en català com en castellà i en anglès, però també com un recurs per aclarir el significat dels termes des d’un punt de vista teòric i orientar sobre l’ús apropiat d’aquests termes en contextos pràctics.

El I Congrés Internacional de Bioètica, que té lloc a la Universitat de Vic, està organitzat per la Càtedra de Bioètica Fundació Grífols, i compta amb la participació dels principals experts en aquesta matèria del context català i espanyol.