Les capes de la Terra, nova infografia interactiva del TERMCAT

Imatge de la infografia

El TERMCAT publica la infografia interactiva Les capes de la Terra, que il·lustra i dona accés a les entrades terminològiques dels quatre grans àmbits que conformen el planeta Terra (atmosfera, geosfera, biosfera i hidrosfera) i, més específicament, de les diferents capes en què es divideixen l’atmosfera i la geosfera.

La majoria de termes que s’il·lustren en aquesta infografia comparteixen el fet que estan formats per un formant culte i la forma -sfera, i per aquest motiu la infografia s’acompanya d’un apunt publicat al web del TERMCAT en què s’expliquen les particularitats lingüístiques d’aquests termes, referents principalment a la grafia i la pronúncia, i també algunes claus per accedir al coneixement especialitzat a través de l’etimologia dels termes.

La terminologia inclosa en aquesta infografia s’ha extret del Diccionari de física i del Diccionari de geografia física, publicats en la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, i es pot consultar també al portal especialitzat Terminologia de les ciències de la Terra.

Aquesta infografia s’afegeix al conjunt de materials gràfics i multimèdia del web del TERMCAT, que donen accés de manera visual a termes d’un ventall ampli de sectors. En àmbits propers a les ciències de la Terra, per exemple, hi podeu trobar els recursos següents: Meteor, meteorit o meteoroide?, Pedra o calamarsa?, L’erupció volcànica, Pluges d’estels i Termes de l’emergència climàtica: de la crisi climàtica a la transició climàtica.