Les tecnologies del so i de la música, en el nou diccionari en línia publicat pel TERMCAT

© iStock / Jamie Farrant

El TERMCAT publica en línia el Diccionari de les tecnologies del so i de la música, que recull 247 fitxes terminològiques referents als termes més comuns de l’àmbit que necessiten conèixer tant els professionals com els estudiants d’aquestes matèries. A banda de termes que designen conceptes generals, hi ha termes d'àmbits molt específics com ara l'anàlisi i síntesi de so, l'acústica, la psicoacústica, els efectes digitals, els dispositius i el maquinari. Les fitxes contenen denominacions en català, castellà i anglès i la definició en català.

El diccionari, que ha tingut l’assessorament metodològic del TERMCAT, ha estat elaborat pel Grup de Tecnologia Musical del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions i l'Escola Superior Politècnica de la Universitat Pompeu Fabra, i ha estat coordinat per Emilia Gómez Gutiérrez i Felipe Luis Navarro Valero, amb el suport també del Centre per a la Qualitat i la Innovació Docent (CQUID) i el Gabinet Lingüístic de la Universitat Pompeu Fabra.

Divendres 24 se'n fa la presentació, a les 11 h, a la Sala de Graus de l’Edifici Tànger del Campus de la Comunicació-Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra.

Es pot accedir al diccionari des de la pàgina de la col·lecció de Diccionaris en Línia, que ofereix més de setanta repertoris terminològics especialitzats.