M. Teresa Cabré, nova presidenta de l'Institut d'Estudis Catalans

M. Teresa Cabré i Castellví

M. Teresa Cabré i Castellví, creadora i primera directora del TERMCAT, ha estat escollida presidenta de l'Institut d'Estudis Catalans, i serà la primera dona que presidirà aquesta corporació en tots els seus anys d'història. Filòloga d'àmplia trajectòria, té un prestigi internacionalment reconegut especialment en l'àmbit de la terminologia i la lexicografia.

Actualment, la Dra. Cabré ocupa també la presidència del Consell Supervisor del TERMCAT, l'organisme encarregat d'aprovar les noves propostes terminològiques que es fan necessàries per a atendre el desenvolupament dels llenguatges tècnics i especialitzats.

M. Teresa Cabré és doctora en filologia romànica i ha estat professora i catedràtica a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Pompeu Fabra, on ha dirigit l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada. També ha estat directora dels serveis de Lexicometria i de Llengua Catalana de la Universitat de Barcelona. Ha publicat més d’un centenar d’articles i diversos llibres, com A l’entorn de la paraulaLa terminologia. Teoria, mètodes, aplicacions, traduït a tres llengües, i La terminologia: representació i comunicació. Entre altres distincions, ha rebut el Premi Internacional de Terminologia Eugen Wüster.