Nous termes en estudi al Consell Supervisor (02/05/2022)

imatge d'una reunió del Consell Supervisor

Aquest dilluns, 2 de maig, es torna a reunir el Consell Supervisor. En aquesta reunió es preveu, en primer lloc, acabar de consensuar el criteri d’incorporació al català de manlleus del francès de l’àmbit de la dansa clàssica, un sector on la influència de la llengua francesa és molt notable i té una llarga tradició, tant en català com en altres llengües. Tots aquests termes formen part del Diccionari de dansa clàssica, que elabora el TERMCAT en col·laboració amb especialistes del sector.

A banda, en aquesta reunió s’estudiaran també termes d’economia procedents del projecte Guaita terminològica. Aquest projecte, impulsat des de l’Institut d’Estudis Catalans i amb la participació de la Universitat Pompeu Fabra i el TERMCAT, té com a objectiu la creació de nova terminologia en català a partir del buidatge de manuals acadèmics de referència de diversos àmbits en anglès. En aquest cas, s’estudiaran les formes catalanes corresponents a les denominacions angleses ability to pay, perfect price discrimination, economic anxiety, monopsonist o in-kind benefit, entre d’altres.

Finalment, en aquesta reunió s’estudiaran també termes d’àmbits diversos (audiovisuals, meteorologia, química, tecnologia, etc.) procedents del Servei de Consultes del TERMCAT, pendents de sessions anteriors del Consell Supervisor: amartatge, combustionar, digital twin, mineria urbana, sensorització, etc.

Si teniu interès a conèixer més detalls sobre algun d’aquests temes, o si sou experts en la matèria objecte d’estudi i voleu fer-nos arribar la vostra opinió, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

El Consell Supervisor és l’òrgan encarregat de la fixació de la terminologia en llengua catalana, integrat per membres designats per l’Institut d’Estudis Catalans i membres del TERMCAT.