Nous termes en estudi al Consell Supervisor (14/10/2015)

© iStock/Svitlana Niedielska

Aquest dimecres, 14 d’octubre, tindrà lloc a la seu del TERMCAT una nova reunió del Consell Supervisor.

En aquesta reunió es continuarà treballant en l’establiment d’un criteri general per a la denominació catalana dels ocells, que va centrar també part de la darrera reunió i que, per la complexitat que presenta, segurament requerirà encara més sessions d’estudi.

Si la primera part del criteri se centrava en la catalanització dels tàxons corresponents als nivells d’ordre i família, en aquesta segona part es comença a abordar la qüestió de l’establiment de les denominacions comunes de les diferents espècies, tenint en compte la tradició denominativa que hi ha hagut fins ara en català i també els criteris seguits en altres llengües (fonamentalment, en castellà, francès i anglès).

L’objectiu és oferir estratègies de denominació a partir dels trets més habituals en aquest àmbit i pautes perquè els nous noms que calgui crear, especialment en el cas d’ocells d’altres territoris, segueixin uns criteris de coherència i homogeneïtat.

El TERMCAT treballa en l’elaboració d’aquest criteri al costat d’un grup d’especialistes de la Comissió dels Noms dels Ocells en Català (CNOC), però està obert als suggeriments de qualsevol persona o entitat. Si sou experts o aficionats d’aquest àmbit i esteu interessats a participar en l’elaboració del criteri, o simplement voleu enviar-nos qualsevol suggeriment, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

El Consell Supervisor és l’òrgan encarregat de la fixació de la terminologia en llengua catalana, integrat per membres designats per l’Institut d’Estudis Catalans i membres del TERMCAT.