Nous termes en estudi al Consell Supervisor (17/06/2016)

© iStock/Svitlana Niedielska

Aquest divendres, 17 de juny, tindrà lloc a la seu del TERMCAT una nova reunió del Consell Supervisor.

Aquesta sessió es dedicarà a la fixació dels noms de les 42 varietats de raïm de vinificació autoritzades actualment en les denominacions d’origen (DO) catalanes. El Consell Supervisor partirà dels acords que van prendre els experts en aquesta matèria en la sessió de normalització que es va organitzar fa uns mesos per estudiar aquests casos.

S’analitzaran, entre d’altres, els termes següents: albariño, boval, cabernet franc, garrut, gewürztraminer, godello, pedro ximenes, pinot noir, sauvignon blanc, ull de llebre i verdejo.

El Consell Supervisor establirà, també, un criteri pel que fa a l’ús de majúscules i minúscules en la grafia d’aquestes denominacions i sobre el gènere d’aquestes formes.

Si teniu interès a conèixer més detalls sobre aquesta terminologia, o si sou experts en la matèria i voleu fer-nos arribar la vostra opinió, us podeu posar en contacte amb nosaltres per mitjà de l'adreça informacio@termcat.cat.

El Consell Supervisor és l’òrgan encarregat de la fixació de la terminologia en llengua catalana, integrat per membres designats per l’Institut d’Estudis Catalans i membres del TERMCAT.