Nous termes en estudi al Consell Supervisor (26/06/2019)

Termes en estudi

Aquest dimecres, 26 de juny, es torna a reunir el Consell Supervisor. En la reunió d'avui es continua l'estudi de diversos termes de ioga. El TERMCAT està treballant en un diccionari d'aquest àmbit, i per això se sotmeten al criteri del Consell Supervisor els termes que presenten dificultats denominatives o conceptuals.

En la reunió d'avui, concretament, s'analitzaran les denominacions corresponents als principals àssanes o postures. Es tracta de 39 termes com ara mitja torsió espinal, postura de l’àliga, postura de l’arada, postura de l’arbre, postura de l’heroi, postura de la cobrapostura del gos cap avallpostura del rei ballarípostura dels vuit membressalutació al sol.

En cada cas es proposa una denominació catalana preferent i, com a sinònim complementari, la forma transcrita des del sànscrit, atès l'ús que aquesta llengua té en aquest àmbit.

En la mateixa reunió es revisarà l'acta de la reunió anterior, en què es van establir els criteris generals que han de permetre un tractament sistemàtic i adequat de la terminologia del sector.

Si teniu interès a conèixer més detalls sobre aquesta terminologia, o si sou expert en aquest àmbit i voleu fer-nos arribar la vostra opinió, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

El Consell Supervisor és l’òrgan encarregat de la fixació de la terminologia en llengua catalana, integrat per membres designats per l’Institut d’Estudis Catalans i membres del TERMCAT.