Nous termes en estudi al Consell Supervisor (30/06/2021)

imatge d'una reunió del Consell Supervisor

Aquest dimecres, 30 de juny, s'ha tornat a reunir el Consell Supervisor. Aquesta sessió s'ha dedicat sobretot a revisar les decisions preses en l’última reunió, en què es van consensuar els noms de les diferents espècies de cuques de llum existents a Catalunya i es van estudiar també diversos termes relacionats amb la lingüística galaicoportuguesa.

Com a qüestions noves, s’han estudiat termes dels àmbits de l’agricultura i l’energia, el màrqueting i les ciències de la salut; concretament, els següents:

Agricultura i Energia

agrivoltaisme, agrovoltaisme, agrifotovoltaisme, agrofotovoltaisme, agrivoltaica, agrovoltaica
Sistema d'explotació que combina en una mateixa extensió de terreny la producció agropecuària amb la generació d'electricitat a partir de la llum solar.

energia agrivoltaica, energia agrovoltaica, energia agrifotovoltaica, energia agrofotovoltaica
Energia que s'obté mitjançant l'agrivoltaisme.

 

Màrqueting

buyer persona, arquetip de client, avatar de client
Personatge fictici que reuneix les característiques del públic objectiu d'un producte o servei, creat per a avaluar si el producte o servei satisfà les necessitats dels consumidors i per a planificar-ne l'estratègia de comercialització.

 

Ciències de la salut

vial multidosi, flascó multidosi
Vas petit i de coll estret, generalment de vidre, que conté més d'una dosi d'una vacuna.

ús d’emergència, ús d’urgència
Ús autoritzat d'una vacuna encara no aprovada, o aprovada per a la prevenció d'una altra malaltia, amb l'objectiu de fer front a malalties greus en contextos d'emergència de salut pública, quan no hi ha altres alternatives adequades, aprovades i disponibles.

Si teniu interès a conèixer més detalls sobre algun d’aquests temes, o si sou experts en les matèries objecte d’estudi, i voleu fer-nos arribar la vostra opinió, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

 

El Consell Supervisor és l’òrgan encarregat de la fixació de la terminologia en llengua catalana, integrat per membres designats per l’Institut d’Estudis Catalans i membres del TERMCAT.