Participem un any més en la xerrada a l'Hospital de Mollet per a estudiants dels instituts de secundària

Xerrada a l'Hospital de Mollet 2019

El dijous 7 de març es va dur a terme la xerrada La terminologia: un punt de trobada amb la ciència. Es tracta d'una activitat que cada any es duu a terme en col·laboració amb l'Hospital de Mollet, l'Ajuntament, el Servei Local de Català (vinculat al Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, del Consorci per a la Normalització Lingüística) i els centres educatius de la ciutat.

Els alumnes dels últims cursos de secundària i de batxillerat tenen la possibilitat de treballar, prèviament a la xerrada, sobre el llenguatge científic, i se'ls proposa com a activitat la creació de nous termes. Aquestes propostes són analitzades des del TERMCAT, i, en la sessió que es duu a terme a l'Hospital, s'ofereix també una explicació general sobre la terminologia, l'actuació del TERMCAT i els recursos de què disposem en català per a la creació i difusió de termes.

L'activitat, que ja és la sisena vegada que es porta a terme, és possible gràcies a la coordinació del Servei Local de Català de Mollet, a la implicació de l'Hospital i l'Ajuntament, i especialment dels professors i dels alumnes dels instituts que hi participen. Des del TERMCAT hi participem amb il·lusió, convençuts que la riquesa de recursos de la llengua per a la creació terminològica és un patrimoni que val la pena compartir.

Vegeu més informació en la notícia que n'ha publicat el Consorci per a la Normalització Lingüística.