Participem a la Jornada de la Scaterm per analitzar els reptes de la difusió terminològica

Jornada Scaterm 2022

Ahir, dia 26 de maig, vam participar a la XIX Jornada de la Scaterm, dedicada a “La terminologia a peu de carrer. Reptes després de quaranta anys de normalització lingüística”.

En concret, la participació va consistir en la intervenció de Xavier Fargas, responsable de l'Àrea de Comunicació del TERMCAT, en la taula rodona que duia el títol “Impacte de la difusió terminològica i anàlisi de necessitats per al futur”, al costat de Josep Martines i M. Amor Montané. En aquesta presentació es va fer un apunt sobre les estratègies de difusió de la terminologia que ha experimentat el TERMCAT al llarg dels anys, i les línies de futur que es poden preveure, amb un èmfasi especial en la importància de la rapidesa en la proposta de nous termes, de la col·laboració entre tots els agents implicats, de la creació de marcs de relació en què el català sigui la llengua habitual també en entorns especialitzats i de l'anàlisi de la implantació de les formes proposades en l'ús real.

La jornada va permetre l'intercanvi de punts de vista i la presentació de diverses experiències de difusió terminològica ben interessants.