Es presenta a Santa Coloma de Gramenet el Vocabulari d’acollida

Vocabulari d'acollida

Ahir, dia 1 d’abril, es va presentar a Santa Coloma de Gramenet el Vocabulari d’acollida, un recull d’una cinquantena de termes relacionats amb l’acollida, la convivència i les diversitats, elaborat pel TERMCAT en col·laboració amb el Servei de Convivència de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i el Centre de Normalització Lingüística L’Heura.

El Vocabulari d’acollida forma part del projecte Narratives interculturals que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha posat en marxa per propiciar la cohesió social de la ciutat mitjançant la gestió de la diversitat. Partint de la idea que la diversitat és un fet objectiu, però la interculturalitat és una opció, aquesta gestió està basada en el triangle format per la igualtat de drets i deures; el coneixement i reconeixement de la diversitat en totes les seves formes per extreure’n la riquesa que pot aportar, i la interrelació i interacció entre totes les persones i entre aquestes i l’entorn.

La selecció de termes és fruit del treball conjunt dels tècnics del Servei de Convivència de l’Ajuntament i del Centre de Normalització Lingüística L’Heura. El TERMCAT s’ha encarregat de la redacció de les definicions i de l’edició del vocabulari. El vocabulari es complementa amb uns documents, recollits al web del projecte, que mostren la diversitat de països d’origen i gentilicis, de llengües i de creences i conviccions religioses presents a la ciutat.

 

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Vocabulari d’acollida [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2019. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/259/>