Presentació del Diccionari dels ocells del món al Museu de Ciències Naturals de Barcelona

imatges de la presentació

El 24 d'octubre s'ha dut a terme la presentació del Diccionari dels ocells del món en un acte al Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

El Diccionari dels ocells del món aplega 11.166 fitxes terminològiques relatives a les espècies d’ocells de tot el món, classificades en 36 ordres i 243 famílies. Ha estat elaborat pel TERMCAT, l'Institut Català d'Ornitologia i la Fundació Barcelona Zoo, amb la col·laboració d'un equip d’especialistes format per Raül Aymí, Rafel Cebrian († 2021), Jordi Clavell, Ponç Feliu, Manuel-Enric Giménez i Àlex Mascarell, agrupats en la Comissió dels Noms dels Ocells en Català (CNOC).

L'acte de presentació ha inclòs les intervencions de Marc Vilahur, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, en representació de la secretària d'Acció Climàtica, Anna Bernadas; el secretari de Política Lingüística i president del Consorci TERMCAT, F. Xavier Vila; el cap de Conservació i Coneixement del Zoo de Barcelona, Juli Mauri; el president de l’Institut Català d’Ornitologia, Jordi Baucells; i el director del TERMCAT, Jordi Bover.

En representació de l’equip de treball del Diccionari, Raül Aymí, de l’Institut Català d’Ornitologia, i Glòria Fontova, del TERMCAT, han fet una presentació tècnica de les característiques principals de l’obra.