Presentació del Lèxic de ciclisme

Captura de pantalla de la presentació del Lèxic de ciclisme

Ahir dijous 5 de novembre es va presentar el lèxic A rodar. Lèxic de ciclisme. Pedalem en català!, elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Caldes de Montbui, conjuntament amb el TERMCAT.

L'acte va ser presidit per l'alcalde de Caldes, Isidre Pineda, i la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, i també hi va participar el director del TERMCAT, Jordi Bover.                         

El lèxic forma part d'una col·lecció amb dos lèxics anteriors, Cinc contra cinc, que feia referència al futbol sala, i De cap a l'aigua, que contenia mots de la natació.

El lèxic inclou una història central que incorpora termes de l'àmbit del ciclisme que no necessiten definició, perquè s'entenen pel context, un glossari amb 55 entrades amb les corresponents definicions i una il·lustració d'una bicicleta amb el nom de cadascuna de les parts. Han participat també en l'elaboració d'aquest vocabulari membres d'Esport Ciclista Calderí, Club Ciclista de Sant Celoni, Club Ciclista Mollet i Club Ciclista Plana Lladó.

Els termes inclosos en aquest lèxic es poden consultar també des del Cercaterm.

Vegeu més informació en aquest enllaç.