Presentació del Lèxic d’additius alimentaris

Additius alimentaris

El TERMCAT ha presentat el Lèxic d'additius alimentaris en la jornada "Els Additius en la Indústria Alimentària", que organitzen el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

En la primera de les tres sessions del curs, que ha tingut lloc el dia 6 de març, Anna Llobet, terminòloga del TERMCAT, ha mostrat als assistents, professionals sobretot de la indústria alimentària, l’estructura del diccionari i les seves possibilitats de cerca i de descàrrega de dades a través de la Terminologia Oberta. Andreu Gavilán, president de l'Associació de Fabricants i Comercialitzadors d'Additius Alimentaris i assessor científic de l'obra, n’ha exposat els criteris de selecció de la nomenclatura i de l’assignació de les classes funcionals (emulsionant, antioxidant, etc.) a cada additiu.

El Lèxic d'additius alimentaris recull les denominacions dels additius alimentaris autoritzats a l'Estat espanyol, amb els equivalents en castellà, francès i anglès, a més de la indicació de les classes funcionals principals corresponents (colorant, antioxidant, emulsionant, etc.), les quals també es poden consultar a través de l'Accés temàtic. Es preveu que es vagi actualitzant anualment amb la incorporació dels nous additius aprovats.

Aquest diccionari es presentarà de nou en la segona edició del curs, que tindrà lloc al mes d’abril.