Presentació de recursos terminològics per a professionals de la salut a l'Hospital de Mollet del Vallès 

imatge de la sessió

Ahir dijous, 24 de novembre, es va dur a terme a l'Hospital de Mollet del Vallès la primera sessió sobre terminologia mèdica en català per a professionals de la salut, que ha permès presentar els recursos lingüístics i terminològics en llengua catalana de què disposa aquest col·lectiu i donar a conèixer la Societat del Diccionari Enciclopèdic de Medicina.

M. Antònia Julià i Berruezo, del Centre de Terminologia TERMCAT, i Ferran Sabaté Caselles, membre de la Societat del Diccionari Enciclopèdic de Medicina (SocDEMCAT), han conduït la sessió.

S'han pogut comentar casos d'interès terminològic com ara ibuprofèn, salmonel·losi, flexitarianisme, la diferència entre al·lergènic i al·lergen,etc. També s'ha fet un recorregut per la "biografia" del català científic de l'àmbit, des de les primeres revistes mèdiques en català, els primers diccionaris i altres iniciatives de difusió.

S'hi han presentat els recursos del web del TERMCAT(Cercaterm, diccionaris en línia, portal terminològic de les ciències de la salut -DEMCAT), de l'Optimot, del Canal Salut i de la Fundació Dr. Antoni Esteve, i la tasca per promoure el llenguatge mèdic en català que fa la Societat del Diccionari Enciclopèdic de Medicina (SocDEMCAT).

Aquesta sessió estava prevista inicialment per al març de 2020 i es va haver d'anul·lar pel confinament. Amb iniciatives com aquesta el TERMCAT reforça la tasca de difusió de la terminologia que es fa, des de 2013, amb les xerrades per a alumnes de secundària dels instituts de Mollet. La intenció és que aquesta sigui la primera sessió d'unes sessions anuals continuades per a professionals de la salut, en el marc de la col·laboració conjunta del TERMCAT, la SocDEMCAT, la Fundació Sanitària Mollet (Hospital de Mollet), l'Ajuntament de Mollet i el Consorci per a la Normalització Lingüística.