Publiquem una nova actualització del Diccionari de formatges

imatge de la capçalera del diccionari en línia

El TERMCAT publica una actualització del Diccionari de formatges, que incorpora 120 termes i ara ofereix 208 termes relacionats amb el món del formatge.

El diccionari s’ha elaborat en col·laboració amb l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA). En aquesta actualització s’hi han afegit entrades referides a formatges d’arreu dels Països Catalans, a eines i a altres conceptes relacionats amb l’elaboració del formatge (per exemple, formatge de pasta tova, formatge del Montsec, ganivet de parmesà, tanc de quallar o xerigot).

El Diccionari de formatges té l’objectiu de reflectir el món del formatge en conjunt i conté, a més de noms de formatges d’arreu del món i d’aquí, termes relacionats amb l’elaboració i el consum. Cada terme inclou les denominacions en català, equivalents en castellà, francès i anglès, definició i, si escau, notes complementàries.

El recull forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 170 títols dedicats a diversos camps d’especialitat, i es pot consultar tant al web del TERMCAT com al portal específic de gastronomia i alimentació.