Relleu en el Consell Supervisor del TERMCAT

Consell Supervisor

El Consell Supervisor del TERMCAT és l’òrgan encarregat de fer la proposta de nous termes que es fan necessaris per al desenvolupament dels àmbits del coneixement especialitzat. En la reunió d’aquest dimecres, 7 de novembre, s’hi ha produït el relleu d’un dels seus membres: Carolina Santamaria, cap de les Oficines Lexicogràfiques de l’Institut d’Estudis Catalans, ha estat substituïda per Pere Montalat, tècnic d’aquestes mateixes Oficines.

A partir d’aquest moment, doncs, Pere Montalat Buscató s’incorpora com a membre permanent d’aquest òrgan de normalització, segons ha acordat la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Pere Montalat és llicenciat en llengües clàssiques per la Universitat de Barcelona. Vinculat professionalment a l’Institut d’Estudis Catalans des de 1988, va participar en la creació i lematització del Corpus Textual Informatitzat de la Llengua Catalana, dins del projecte del Diccionari descriptiu de la llengua catalana, que dirigeix Joaquim Rafel, i en les dues edicions del Diccionari de la llengua catalana. A les Oficines Lexicogràfiques s’ocupa, entre d’altres aspectes, de qüestions relatives a la història del lèxic català, en especial, a l’estudi etimològic dels mots susceptibles de formar part del lèxic normatiu i a l’adaptació i naturalització de manlleus.

El Consell Supervisor del TERMCAT és un òrgan permanent i col·legiat, que es reuneix periòdicament per estudiar els dossiers de normalització corresponents als casos terminològics que s'han de normalitzar, o per aprovar els documents de criteris lingüístics aplicables al treball terminològic. Hi tenen representació l’Institut d’Estudis Catalans i el TERMCAT, i també hi participen experts dels diversos àmbits del coneixement.

En la reunió d’aquest matí també hi ha assistit Carolina Santamaria, que ha format part del Consell Supervisor durant els darrers onze anys. El president del Consell, Albert Jané, i el director del TERMCAT, Jordi Bover, li han agraït els anys de dedicació i la qualitat de la feina duta a terme.

Teniu disponible aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.