S'ha actualitzat el Lèxic de fàrmacs en línia

Actualització Fàrmacs 2018

L'edició en línia del Lèxic de fàrmacs ha estat actualitzada amb una vintena d'entrades noves, corresponents a les denominacions comunes internacionals de fàrmacs aprovades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) al llarg de 2018.

Tots els termes d'aquest lèxic, més de tres mil, es poden consultar a partir del català, el castellà, el francès i l’anglès, i també a partir de les accions terapèutiques que tenen i el número CAS —una identificació numèrica, única per a cada compost químic, que atorga el Servei de Resums Químics (Chemical Abstracts Service, CAS), la divisió d’informació de la Societat Americana de Química, que resulta una dada molt útil per als professionals a l’hora de buscar informació sobre les substàncies farmacèutiques. També es poden consultar separadament en un apartat específic els termes de nova incorporació.

El Lèxic de fàrmacs també ofereix un criteri, aprovat pel Consell Supervisor del TERMCAT, relatiu a l'adaptació al català d'aquestes denominacions comunes internacionals a partir del seu nom originari en anglès. A més, el lèxic es publica acompanyat d’un vídeo que explica, de manera visual, el contingut i la utilitat de l'obra, i d'una infografia que en presenta les característiques principals.

El Lèxic de fàrmacs és una iniciativa conjunta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i el TERMCAT. La col·laboració entre ambdós organismes en l'elaboració i l'actualització d'aquesta obra garanteix la utilitat i vigència de la informació oferta.

El Lèxic de fàrmacs forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, que actualment ofereix més de 140 títols dedicats a diversos camps d’especialitat, entre els quals hi trobareu un ampli repertori de recursos terminològics de l'àmbit de les ciències de la salut.