El TERMCAT col·labora amb la Universitat Jaume I com a centre de pràctiques

Pràctiques Jaume I

Aquest mes de juliol, el TERMCAT ha acollit Fabio Badenes, estudiant del Grau en Traducció i Interpretació de la Universitat Jaume I, de Castelló, per a la realització de l’assignatura de pràctiques externes que forma part d’aquests estudis.

Les pràctiques, que, en aquesta ocasió, es realitzen a distància, suposen per als estudiants un aprenentatge complementari a la formació acadèmica i un contacte amb la realitat institucional, empresarial i laboral del seu entorn professional.

Durant la seva estada al TERMCAT, l’estudiant col·laborarà en diversos projectes, sota el guiatge de terminòlegs responsables de gestió i de producció terminològiques. D’una banda, tindrà ocasió de conèixer de prop el model de gestió terminològica del TERMCAT i la seva eina específica de treball, el GdT, tot reflexionant a l'entorn de la seva experiència com a usuari i el seu grau de satisfacció, per contribuir, així, al procés de millora contínua que el TERMCAT té sempre obert a l'entorn de les seves línies de treball.

De l’altra, l’estudiant col·laborarà en la informatització i compleció de noves fitxes terminològiques del Lèxic de malalties minoritàries, publicat el 2019 amb motiu de La Marató de TV3 dedicada a aquest tipus de malalties.

El TERMCAT col·labora, des de fa anys, amb universitats catalanes, estatals i internacionals, mitjançant l’acollida d’estudiants en pràctiques, l’assessorament a alumnes que elaboren treballs de recerca relacionats amb la terminologia i la realització de presentacions sobre els diversos aspectes aplicats del treball terminològic.