El TERMCAT i la Fundació de la Jardineria i el Paisatge col·laboren per elaborar i difondre els glossaris de les Normes tecnològiques de jardineria i paisatgisme

imatge d'un jardí

El director del Consorci del Centre de Terminologia, TERMCAT, Jordi Bover i Salvadó, i la presidenta de la Fundació de la Jardineria i el Paisatge, Montserrat Bas i Obrador, han renovat l’acord de col·laboració que ambdues entitats mantenen des de l’any 1999, per continuar elaborant i difonent els glossaris de les Normes tecnològiques de jardineria i paisatgisme.

Amb aquest conveni, es ratifica l’interès de la Fundació de la Jardineria i el Paisatge per continuar elaborant la versió catalana dels glossaris de les Normes tecnològiques de jardineria i paisatgisme amb la metodologia terminològica del TERMCAT i donar-hi la més àmplia difusió possible, i contribuir així a afavorir la presència del català en el sector de la jardineria i el paisatgisme. Aquesta col·laboració també preveu l’assessorament del TERMCAT en matèria terminològica i la cessió d’eines i de recursos per a facilitar la gestió i la difusió de la terminologia produïda.

Els termes dels glossaris de les normes traduïdes es poden consultar agrupats en el Glossari de jardineria i paisatgisme, que actualment ofereix 2.081 entrades, i forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT. També es poden consultar des del Cercaterm.

Sobre la Fundació de la Jardineria i el Paisatge

La Fundació Privada de l’Enginyeria Agrícola Catalana va ser constituïda l’any 2002 des del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, i va passar a constituir-se com a Fundació de la Jardineria i el Paisatge l'any 2011.

El seu principal objectiu és la divulgació de coneixement, així com la dinamització del sector, com a principal actor en el manteniment, conservació i gestió de la infraestructura verda de les ciutats, a través de la publicació de les Normes Tecnològiques de Jardineria i Paisatgisme.