El TERMCAT, present al II Congrés de Govern Digital

@jordigraells

Els dies 25 i 26 de gener va tenir lloc, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el II Congrés de Govern Digital, coorganitzat per la Generalitat de Catalunya, el Consorci Localret i el Consorci AOC. L’esdeveniment, que va aplegar més de 1.200 professionals, es va estructurar al voltant dels eixos temàtics de govern obert, administració digital, empresa i gestió intel·ligent del territori, amb l’objectiu de reflexionar sobre els canvis tecnològics a què s’enfronten Govern, diputacions i ajuntaments.

En el marc de l’eix de govern obert, Maria Cortés, professional del TERMCAT, va participar a la taula rodona sobre xarxes socials i missatgeria instantània, en què es va debatre sobre tècniques i consells fàcilment aplicables per qualsevol Administració pública. En un format que va permetre la participació del públic, es van tractar temes com ara els objectius i l’estratègia necessaris per a tenir una imatge coherent en xarxes, els recursos que cal destinar-hi, la capacitació de les persones que hi estan al capdavant, les mètriques i els indicadors, les accions de publicitat, l'atenció per mitjà de la missatgeria instantània i bots, els continguts atractius o les tendències i usos actuals per arribar a nous públics.

L’acte va servir com a espai de trobada i d‘intercanvi d’experiències sobre les infraestructures que han de permetre una bona governança i una gestió pública eficient, estructurant una administració oberta i innovadora que doni resposta real a les demandes i expectatives de la societat.