El TERMCAT presenta les seves línies de treball a l’Acadèmia de la Llengua Eslovena

imatge de la trobada

L’Institut de la Llengua Eslovena, Fran Ramovš Institute ZRC SAZU, ha convidat el TERMCAT a participar en una trobada d’intercanvi d’experiències i col·laboració sobre la projecció exterior de la terminologia, en ocasió de la celebració del seu 40è aniversari. En la trobada, que s’ha dut a terme amb el suport de l’Associació Europea de Terminologia (AET), el TERMCAT ha presentat una conferència sobre les línies de treball del centre i els projectes de futur, a càrrec de Sandra Cuadrado, que ha despertat un viu interès entre els terminòlegs i els investigadors de l’Acadèmia de les Ciències i de les Arts d’Eslovènia. Segons han destacat el director de l’Institut de la Llengua Eslovena, Kozma Ahačič, i la responsable de la unitat de terminologia, Mojca Žagar, que han presentat l’acte, els dos organismes tenen molts punts de confluència com a models terminològics consolidats en l’espai multilingüe europeu actual, i en el futur s’exploraran vies de col·laboració conjunta.

En el marc de la visita també ha tingut lloc una reunió de l’equip directiu de l’Associació Europea de Terminologia. En la reunió s’han analitzat temes com l’organització de la propera Cimera Europea de Terminologia, que tindrà lloc el proper novembre a Dublín, i la planificació de l’acció en cooperació prevista per a l’últim trimestre de l’any.

L’Associació Europea de Terminologia té com a missió fomentar el multilingüisme per mitjà de la terminologia, proporcionant una plataforma en el pla europeu que contribueixi a promoure i professionalitzar l’activitat terminològica, millorar-ne el reconeixement i establir ponts de cooperació entre organitzacions, associacions i entitats de l’àmbit.

Actualment, el TERMCAT ocupa la secretaria executiva i la tresoreria d’aquest organisme i en coordina les accions comunicatives i de cooperació.