El TERMCAT publica els seus criteris per a l’elaboració de diccionaris terminològics

Criteris terminològics

S’acaba de publicar El diccionari terminològic, una obra que presenta totes les eines necessàries per a elaborar un diccionari d’un camp determinat del coneixement. El llibre ha estat elaborat pel TERMCAT, que l’ha coeditat amb Eumo, l’editorial de la Universitat de Vic.

El diccionari terminològic vol optimitzar la consulta de diccionaris, ajudar a donar format de diccionari a un cabal de coneixements i reflexionar sobre la mateixa pràctica terminològica. L’obra es divideix en dues parts: en la primera s’analitza cada element de l’estructura d’un diccionari i cada camp de la informació d’un terme, i en la segona s’exposen, de manera successiva, les diverses fases del procés d’elaboració d’un diccionari terminològic.

Aquest llibre és el novè volum de la col·lecció En Primer Terme, amb la qual el TERMCAT fa públics aspectes metodològics d’interès general i comparteix l’experiència de més de vint-i-cinc anys d’activitat, amb la voluntat d’estimular i facilitar la col·laboració de tothom que pugui estar interessat en el desenvolupament de la terminologia en llengua catalana.